Nieuwsbrief 246
1-4-2023
DBH Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief wordt al door 355 abonnees ontvangen.

Beste {tag:name},

Bij deze ontvangt u uw nieuwsbrief, met daarin de centrale agenda en ander nieuws.

Nieuwsberichten voor de volgende brief graag voor 15-4-2023 aanleveren op db@harreveld.nl

Centrale Agenda

Datum Tijd Activiteit
3-4-2023 19:30 Openstelling Oudheidkundige Vereniging Harvelt
7-4-2023 15:00 Kruisweg langs de buitenstaties
7-4-2023 20:00 Kaartavond Café de Boer
9-4-2023 09:30 Paasviering H. Agathakerk
10-4-2023 09:30 paaseieren zoeken @ café De Boer
10-4-2023 13:00 Paaslunch - uitsmijter @ café De Boer
10-4-2023 15:00 Shirtless Band @ café De Boer
14-4-2023 20:00 Kruisjassen Dorpshuis 't Kempken
21-4-2023 20:00 Kaartavond Café de Boer
27-4-2023 00:00 Koningsdag @ café De Boer

Café de Boer organiseert 4e autosterrit.

Na eerdere geslaagde edities,  wordt er dit jaar wederom op Hemelvaartsdag 18 mei, een Harreveld on Wheels autosterrit georganiseerd. In navolging van het aloude festijn, waarbij Harreveld overlopen werd met alles wat op wielen reed, werd hier op gepaste wijze een vervolg gegeven. Een traditie die Harreveld groot maakte!

De reacties die we na afloop van de editie van vorig jaar kregen waren uitermate positief, wat ons sterk motiveerde om de 4e editie in elkaar te zetten. Het is ons dan ook gelukt om weer een prachtige AUTOSTERRIT in elkaar te zetten en hierbij willen wij iedereen uitnodigen om deel te nemen.

De deelname is voor iedereen, gezinnen, kameraden, buren of wie dan ook. Let wel, naast de bestuurder, heeft men natuurlijk wel iemand nodig voor de navigatie. 

Onze autosterrit is bedoeld voor auto’s en / of kleine busjes. Motoren of andere motorvoertuigen worden helaas niet toegelaten. Men kan deelnemen door zich vooraf aan te melden via info@cafedeboer.nl . Dit kan al vanaf nu maar wel graag voor 14 mei as. 

Start en finish van de autosterrit is dit jaar bij Café de Boer. 

Neem je deel  dan kun je je op Hemelvaartsdag 18 mei vanaf 14.00 uur inschrijven bij Café de Boer, waarna er dan kan worden gestart vanaf 14.30 uur. De kosten voor deelname per auto is € 5,-.

Ten opzichte van de eerste edities hebben we niet veel aangepast, maar de belangrijkste ingrediënten blijven behouden. De route leidt  wederom door de prachtige achterhoek,  grote wegen worden zoveel mogelijk  vermeden.

Op de routebeschrijving staan aanwijzingen die je dan zelf langs de route moet gaan zoeken. De gemiddelde snelheid die gereden wordt tijdens de sterrit is  30 km per uur. De afstand van de route is niet al te groot, zodat iedereen binnen 2 uur rijden binnen kan te zijn. Aan deze autosterrit  is een wedstrijdelement verbonden, het is namelijk  de bedoeling dat je de juiste tijd rijdt over de te rijden route. En de route  moet natuurlijk ook nog eens foutloos gereden worden.

De winnaar zal na afloop van de autosterrit bekend worden gemaakt en uiteraard staat er voor de winnende equipe een leuke prijs en onze Harreveld on Wheels wisselbeker te wachten. Daarnaast is er voor de kinderen een springkussen geregeld en er zal ter opluistering bij de prijsuitreiking de band Olthuus Brothers optreden om het allemaal feestelijk af te sluiten.

Winnaars afgelopen editie:

Palmpasen H. Agatha kerk.

Achter in de kerk liggen weer palmtakjes

Deze mogen meegenomen worden voor liefhebbers.

Beheers commissie Harreveld

Onderzoek naar Knelpunten landbouw en vrachtverkeer

Oost Gelre is een plattelandsgemeente. Daarom zien we vaak grote voertuigen zoals trekkers, hooiwagens of combines op de weg. En ook de bedrijven in onze regio zijn actief en dat levert het nodige vrachtverkeer op. Hierdoor ontstaan op doorgaande wegen soms knelpunten en die willen we met dit onderzoek graag in kaart brengen. En als het even kan, natuurlijk oplossen.

Doe mee

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Meedoen kan door op de link hier beneden te drukken. Je kunt de vragenlijst invullen van 8 maart t/m 2 april.

De vragenlijst vindt u hier.

 

Wegwerkzaamheden N18 bij Lichtenvoorde

N18 dicht tussen Lichtenvoorde-Zuid en Hamelandweg (N313) in beide richtingen.

Van vrijdag 31 maart 20.00 uur tot uiterlijk maandag 17 april 06.00 uur is de N18 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen tussen Lichtenvoorde-zuid en de Hamelandweg (N313). Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

https://www.oostgelre.nl/wegwerkzaamheden-n18-bij-lichtenvoorde